K-vitamin (eller menadion) er et fedtopløseligt vitamin, der er af betydning for blodets evne til at størkne og for knogledannelsen. Navnet kommer af K for koagulation (="størkne"). K-vitaminmangel medfører en øget blødningstendens, fordi blodet tager længere tid om at koagulere.
I naturen findes vitamin K i to varianter, K1 og K2:
* Vitamin K1 (Fyllokinon) - findes i mørkegrønne grøntsager som avocado, broccoli, kål og spinat.
* Vitamin K2 (Menakinon) - produceres af bakterier i tarmene, hvilket udgør omkring halvdelen af indtaget.
* Vitamin K3 (Menadion) - en syntetisk vandopløselig variant der bruges som vitamintilskud.
Anbefalet dagsdosis er ca. 80 μg. Normalt indtages der tilstrækkelige mængder i kosten (0,2-0,5 mg/dag), så raske voksne kommer meget sjældent i underskud. Modermælk indeholder derimod for lidt K-vitamin, så helt små børn, der bliver ammet, skal have et tilskud på 1 mg pr. uge.